TASARIM BÖLÜMÜ

ARTEMPATİ Sergisi’ne Sanatseverlerden Yoğun İlgi!

28.12.2023 00:30

Muş Alparslan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) ve Kültür-Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle düzenlenen, El Sanatları Bölümü ve Tasarım Bölümü öğrencilerinin katkılarıyla konsept ve içerik bakımından Muş’ta ilk defa gerçekleştirilen “Art Empati” Çağdaş Sanat Uygulamaları Sergisi katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

El Sanatları Bölümü binasında gerçekleşen ve toplumsal olaylardan güncel problemlere, savaşlardan çevre ve sağlık sorunlarına kadar geniş bir temayı kapsayan 17 eseri içeren serginin açılışına, üniversitemiz yönetimi, il protokolü, kurum müdürleri, akademik-idari personel ve öğrenciler yoğun bir katılım gösterdi.
Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican, açılış konuşmasında sanatın insan varoluşuna güçlü bir menfez kattığını vurgulayarak, "Muş Alparslan Üniversitesi olarak, bilim ve teknolojinin ötesinde sanata da büyük önem veriyoruz. Sanat, insanın varlığını evrene nakşeden edimlerin en başında geliyor. Bu nedenle, üniversite olarak sanatsal faaliyetleri destekliyor ve Muş'u kültür ve sanat merkezi haline getirme hedefimizi sürdürüyoruz." dedi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin ise sergide emeği geçen hocalara ve öğrencilerine teşekkür ettiğini dile getirerek, “Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican’a  sanata verdiği değer ve katkılardan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Serginin küratörü Öğr. Gör. Dr. Abdulkadir Öznülüer, serginin Muş'ta ilk kez düzenlenen çağdaş sanat uygulamaları sergisi olduğunu belirterek, öğrencilerin geleneksel sanat yöntemlerinin yanı sıra günümüz sanat yöntemleri ve malzemeleriyle de eserler ürettiğini açıkladı. Çağdaş sanatın geniş ve çeşitli ifade biçimlerine vurgu yaparak, sergiye gösterilen ilgiden memnuniyetini dile getirdi. Öznülüer, "Bugünün sanatı, kendini sınırlamadan herhangi bir yöntem ve malzeme ile ifade edebilme yeteneğine sahip. Öğrencilerimizin ürettiği eserler, toplumsal olaylardan insan psikolojisinin gizemlerine kadar geniş bir yelpazede temas ediyor. Bu sergi, Muş'un kültürel ve sanatsal potansiyelini ortaya çıkararak bölgeye önemli bir sanat platformu kazandırdı." şeklinde konuştu.

Ziyaretçilerden tam not alan “Art Empati” Çağdaş Sanat Uygulamaları Sergisi, Muş'un kültürel ve sanatsal potansiyelini ortaya çıkararak bölgeye önemli bir sanat platformu kazandırdı. "Art Empati" sergisi, başarılı bir organizasyonla sanatseverleri bir araya getirirken, öğrencilerin yaratıcılıklarını sergileme ve çağdaş sanatın zenginliğini hissettirme noktasında önemli bir adım olarak kayda geçti.