TASARIM BÖLÜMÜ

Grafik Tasarımı Programı Yıl Sonu Sergisine Büyük İlgi

07.07.2022 10:24

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tasarım Bölümü, Grafik Tasarımı Programı 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin yıl içerisinde yapmış oldukları çalışmaların yer aldığı ‘Grafik Tasarımı Programı Yıl Sonu Sergisi’nin açılışı 1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın da ziyaret ettiği sergi açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ulaş Çaydaş, Genel Sekreter Harun Demir, TBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi M. Eşref Alkış, akademik birim amirleri ile personel ve öğrenciler katıldı.

TBMYO Tasarım Bölümü bünyesinde bulunan, Grafik Tasarımı programının öğrencilerinin yıl içerisinde hazırladıkları ürünler büyük ilgi topladı. Personel ve öğrencilerin yanında sektörden de ziyaretlerin gerçekleştiği sergide; temel tasarım, özgün baskı, kurumsal kimlik tasarımı, yayım grafiği, ambalaj grafiği, deneysel tipografi, illüstrasyon gibi derslerde tasarlanan ürünlerden derlenmiş yaklaşık 200 çalışma sergiyi ziyaret edenlerin beğenisine sunuldu.

TBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi M. Eşref Alkış yaptığı açılış konuşmasında, “Grafik Tasarımı Programı öğrencilerinin yeteneklerini sergiledikleri bu etkinlikte öğrencilerimiz ile bir kez daha gurur duyduk. Dijital dönüşümde pilot devlet üniversitesi olmamız hasebiyle dijitalleşmenin ön planda olduğu günümüzde öğrencilerimizin bilgisayar ortamında yapmış oldukları bu çalışmaların önemini de vurgulamak isterim. Sektöre hazır oldukları kanaatiyle öğrencilerimizin başarılı çalışmalarının yer aldığı serginin hayırlı olmasını diliyor, bölüm hocalarımıza ve öğrencilerimize emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Tasarım Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Serdar Dik; “Bölüm hocaları olarak Grafik Tasarımı Programı öğrencilerimizin bir yıl içerisinde büyük çabalarla hazırlamış oldukları tasarımları yüksekokulumuz ve bölümümüz adına ziyaretçilerle buluşturmak gurur verici bir süreç oldu. Tasarım Bölümü olarak sektörün mezun olacak öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmelerine aracı olmayı misyon edinmiş durumdayız ve bu sergiyi de öğrencilerimizin tasarımlarının bir sunumu olarak değerlendirebiliriz.

Grafik Tasarım ürünlerinin ifade gücü, sözlü ifade gücünden daha verimlidir diyebiliriz. Farklı dillere mensup toplumlara hatta okuma yazma bilmeyen insanlara dahi grafik ürünleri ile aynı mesajı vermek mümkündür. Bu anlamda her zaman bir kitle iletişim aracı olarak karşımıza çıkacak olan ve gerek kamu gerekse özel sektörde nitelikli personel ihtiyacı olan bu mesleğin önemini vurgulamak gerekir. Bölüm öğrencilerimizin değişime ayak uydurabilen ve trendleri takip eden bir bilinçle devam ettikleri sürece daha başarılı konumlarda olacağına inancımız sonsuz.

Önlisans programı olmasından dolayı 2 yıllık süreç içerisinde öğrencilerin sektöre hazır hale gelmeleri ve profesyonel bir tasarım hayatına geçiş yapmalarına katkı sunan, her zaman yol gösterici olan bölüm hocalarımız Öğr. Gör. Ahmet Abuzeroğlu ve Öğr. Gör. Ertuğrul Erbey hocalarıma emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Sergi ziyaretinde tasarımları inceleyerek değerlendirmelerde bulunan başta rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ve MYO Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi M. Eşref Alkış hocalarımıza, sergide emeği olan tüm öğrencilerimize ve sergiyi ziyaret eden tüm katılımcılara bölüm olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

21-27 Haziran tarihleri arasında açık olan sergi ziyaretlerin ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.